Volumul „Nu striga niciodată ajutor”, de Mircea Cărtărescu și o prezentare a următoarelor apariții editoriale de Gabriel Liiceanu deschid toamna la Editura Humanitas

Marți, 22 septembrie, de la ora 19.30, vă invităm la o întâlnire online&live cu Mircea Cărtărescu și Mirela Nagâț despre cele „o sută de poeme, o sută de fețe ale singurătății“ din volumul Nu striga niciodată ajutor. În deschiderea serii, Gabriel Liiceanu va prezenta noutățile editoriale ale toamnei.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.

Mircea Cărtărescu se întoarce pe tărâmul poeziei cu un volum de versuri cu totul aparte față de volumele sale anterioare. Marea temă a cărții este singurătatea esențială, ireductibilă a oricărui om, indiferent de timp, spațiu sau diferențe culturale. Parcurgând cele o sută de poeme scurte, uneori de doar câteva rânduri, cititorul va recunoaște în ele trăiri proprii, răul și durerea, depresia și melancolia, sâmburele amar al condiției omenești.

Scrisă după o îndelungată perioadă în care autorul părea că a părăsit pentru totdeauna poezia, această carte auster-delicată reprezintă o revenire la simplitatea nealterată și la emoția sinceră în fața lumii și a vieții, în versuri dezbrăcate de sofisticarea intelectuală și culturală din volumele anterioare. Nu striga niciodată ajutor se adresează deopotrivă iubitorilor de poezie și celor mai puțin inițiați în universul ei.