Lansare de carte #online: „Povești despre speranță. Cum să găsim inspirație în viața de zi cu zi“, de Heather Morris

Miercuri, 9 iunie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea volumului Povești despre speranță. Cum să găsim inspirație în viața de zi cu zi de Heather Morris, recent apărut în traducerea Luanei Schidu în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu. Povești despre speranță este prima carte de nonficțiune scrisă de Heather Morris în care autoarea explorează arta ascultării deprinsă încă din copilărie. Acest memoir este și o pledoarie pentru comunicare, empatie și implicare, ce completează portretul lui Lale Sokolov, așa cum l-a cunoscut în ultimii lui ani de viață, dar oferă și detalii despre întâlnirea cu două dintre cele trei surori supraviețuitoare ale Holocaustului care vor fi protagonistele următorului său roman, Trei surori

Participă: Sandra Ecobescu, președinte Fundația Calea VictorieiCristina Stănciulescu, jurnalistă  și Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut, președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei – ISTT.

Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction

.„În romanul său de debut, Tatuatorul de la Auschwitz, și în continuarea acestuia, Călătoria Cilkăi, Heather Morris le-a propus cititorilor cărți inspirate din întâmplări adevărate, bazate pe dragoste și supraviețuire în cele mai cumplite condiții. În cea mai recentă carte a sa, de nonficțiune, explorează poveștile unor cunoscuți, inclusiv cea a lui Lale Sokolov, Tatuatorul de la Auschwitz, cu care s-a împrietenit. Povești despre speranță este în esență o carte despre arta de a asculta și puterea acestui gest de a da speranță. Pornind de la oamenii pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor și de la experiențele acestora, Heather Morris ne împărtășește poveștile lor și ceea ce putem învăța din ele: compasiune, înțelegere, răbdare, reziliență și curaj. Pe măsură ce ne îndepărtăm de evenimente care au modelat istoria, devine și mai important să ducem aceste povești în viitor.“ – CultureFly

Urmărește dialogul dintre Heather Morris și Cristina Stănciulescu despre volumul Povești despre speranță. Cum să găsim inspirație în viața de zi cu zi din cadrul #Elefantfest aici.


Evenimentul va fi transmis pe pagina de noastră de Facebook – Humanitas Fiction – și pe #HumanitasYouTube: . Înregistrările audio vor fi ulterior disponibile pe paginile podcast ale Grupului Humanitas: Spotifyhttps://spoti.fi/3pdxUCIApple https://apple.co/2RnzcP6, Google , Soundcloud:și Deezer

În Povești despre speranță, Heather Morris vorbește despre o înzestrare mai puțin apreciată în lumea de astăzi, esențială însă în relațiile din viața de zi cu zi: aceea de a asculta. Autoarea a crescut la o fermă din Noua Zeelandă; când se întorcea de la școală, își vizita străbunicul și îi asculta poveștile din război – povești pe care i le spunea numai ei. Astfel a descoperit încă de la o vârstă fragedă că oamenii îi destăinuiau întâmplări și îi împărtășeau trăiri intense dacă pur și simplu îi asculta. Cartea ne dezvăluie multe detalii din copilăria lui Heather Morris și din familia sa, dar și povești dramatice din perioada în care a fost angajata departamentului de asistență socială al unui spital din Melbourne, toate povești inspiraționale pline de emoție.

„Poveștile ne apropie și tot ele ne amintesc că există întotdeauna speranță.“ – Heather Morris


Heather Morris s-a născut la Te Awamutu, în Noua Zeelandă. Și-a început studiile universitare la Canterbury University, în 1986, iar după ce s-a mutat în Australia, la Melbourne, le-a finalizat la Monash University, în 1991. Din 1995 până în 2017 a lucrat în cadrul Departamentului de asistență socială al Monash Medical Centre din Melbourne. În 1996 s-a înscris la un curs pentru scenariști profesioniști la Australian College of Journalism. A urmat apoi mai multe workshopuri și seminare de scenaristică, atât în Australia, cât și în Statele Unite. În 2003 l-a cunoscut pe Lale Sokolov și prima formă a poveștii lui s-a constituit într-un scenariu cu care Heather Morris a câștigat International Independent Film Awards în 2016. Impulsionată de succesul avut și de părerile celor care au citit scenariul în cadrul competiției, l-a rescris ca roman. Apărut în ianuarie 2018, Tatuatorul de la Auschwitz (The Tattooist of Auschwitz; Humanitas Fiction, 2018, 2019) cunoaște un mare succes internațional, fiind publicat în peste 50 de țări și vândut în 6 000 000 de exemplare în întreaga lume. I s-au acordat numeroase premii, printre care: Prémio Livro do Ano Bertrand 2018 (Portugalia), Wordery Book of the Year 2018, Nielsen Gold Bestseller Award 2019 și Specsavers Book of the Year 2019 (Marea Britanie), Eason’s Book of the Year 2018 (Irlanda), Small Publishers’ Adult Book of the Year 2018 (Australia) și Apple Book of the Year 2018 (Statele Unite). Sincronicity Films a cumpărat drepturile de ecranizare și pregătește un serial TV. Apărut în octombrie 2019, al doilea roman al său, Călătoria Cilkăi(Cilka’s Journey; Humanitas Fiction, 2020), urmărește destinul unuia dintre cele mai puternice personaje din Tatuatorul de la Auschwitz. Publicat în peste 40 de țări, a fost nominalizat pe lista scurtă a numeroase premii, între care British Books Awards 2020 și The Bookseller Book of the Year 2019 (Marea Britanie) și ABIA’s General Fiction Book of the Year 2019 (Australia). Apărută în 2020, Povești despre speranță. Cum găsim inspirație în viața de zi cu zi (Stories of Hope. Finding Inspiration in Everyday Lives; Humanitas Fiction, 2021) este prima carte de nonficțiune semnată de Heather Morris, devenită și ea bestseller internațional. Un nou roman bazat pe fapte reale, Trei surori (Three Sisters), va apărea în toamna anului 2021.


Volumul Povești despre speranță. Cum să găsim inspirație în viața de zi cu zi de Heather Morris este citit de Radio Guerrila.