Ne facem bine. O antologie de fapte extraordinare văzute și vorbite la „România, te iubesc!“, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2019, în turneu de lansări și sesiuni de autografe la București, Bacău, Iași, Rădăuți, Suceava, Baia Mare, Cluj, Sibiu și Brașov

Editura Humanitas vă invită în perioada 13-21 decembrie la evenimentele dedicate volumului Ne facem bine. O antologie de fapte extraordinare văzute și vorbite la „România, te iubesc!“, cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și un cuvânt înainte de Cristian Leonte, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2019.

Vă așteptăm la București, Bacău, Iași, Rădăuți, Suceava, Baia Mare, Cluj, Sibiu și Brașov să participați, alături de întreaga echipă a emisiunii „România, te iubesc!“, la dezbaterile despre această nouă carte apărută la Editura Humanitas și despre reportajele care au stat la baza ei.

• • •

„Este o carte pe care o deschidem cu optimism, ne-o dorim inspirație pentru cei care își doresc să facă binele și model tuturor celor care văd prea multe tonuri închise în viitorul României.
Oamenii care fac binele sunt eroii acestei cărți. Oameni care s-au ridicat deasupra propriei condiții, unii deasupra vremurilor, și și-au dus tot mai sus visul, familia, comunitatea. Ei și ele au harul de a-i ajuta pe alții – în suferință sau în nevoie –, au darul și norocul să devină lideri în munca lor. Ei și ele sunt dovezi că se poate, că voința și munca aduc rezultate, împlinire și chiar fericirea, după 30 de ani în care prea mulți români au fost alungați din țară de lipsa oportunităților oneste, de incompetenți sau ticăloși instalați peste noapte în posturi de decizie, de proiecte veșnic neîncepute vândute ca promisiuni ferme. Volumul acesta le este închinat oamenilor care împing lucrurile înainte în jurul lor, celor care luptă să schimbe lucruri ce se încăpățânează să rămână neschimbate. Este un semn de mulțumire, și în același timp îndemn pentru veșnicii pesimiști sau demotivați. Oamenii acestei cărți merg într-o direcție pe care noi o credem din suflet bună de urmat, toți cei care avem speranță și muncim ca să ne facem bine.“ – Cristian Leonte

Programul evenimentelor

BUCUREȘTI, vineri, 13 decembrie, ora 19.00
Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38)
Rezervare prin Eventbook*

BACĂU, sâmbătă, 14 decembrie, ora 17.00
Aula Universității „Vasile Alecsandri“ (Calea Mărăşeşti nr. 157)

IAȘI, duminică, 15 decembrie, ora 17.00
Ateneul Național (str. Ion Creangă nr. 14)
Eveniment realizat în colaborare cu Ateneul Național din Iași

RĂDĂUŢI, luni, 16 decembrie, ora 13.30
Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie“ (Calea Bucovinei nr. 201)

SUCEAVA, luni, 16 decembrie, ora 18.00
Universitatea „Ștefan cel Mare“, Auditorium „Joseph Schmidt“ (str. Universității nr. 13)
Eveniment realizat în colaborare cu Biblioteca Universitară

BAIA MARE, marți, 17 decembrie, ora 18.00
Centrul Universitar Nord, Biblioteca Universitară (str. Victoriei nr. 76)

CLUJ, miercuri, 18 decembrie, ora 18.30
Librăria Humanitas (str. Universităţii nr. 4)

SIBIU, joi, 19 decembrie, ora 18.30
Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu nr. 16)

BRAȘOV, vineri, 20 decembrie, ora 18.30
Universitatea „Transilvania“, Aula „Sergiu Chiriacescu“ (str. Iuliu Maniu nr. 41A)

BUCUREȘTI, sâmbătă, 21 decembrie, ora 17
Diverta Lipscani (str. Lipscani nr. 30–34)