Lansarea Humanitas #live #online a volumului „Cu iubire tandră, Elisabeta“. „Mereu al tău credincios, Carol“. Corespondența perechii regale, 1869–1888

Marți, 29 septembrie, ora 19.30, vă invităm la lansarea Humanitas #live#online a volumului „Cu iubire tandră, Elisabeta“. „Mereu al tău credincios, Carol“. Corespondența perechii regale, 1869–1888, o ediție critică și comentată, note și traducere din germană de Silvia Irina Zimmermann și Romanița Constantinescu. La eveniment vor participa editoarele volumului Silvia Irina Zimmermann și Romanița Constantinescu, istoricul Alina Pavelescu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.

Ediţia de faţă ne oferă, pentru prima dată în traducere din limba germană, schimbul de scrisori dintre regele independenţei României, Carol I, şi regina-poetă Elisabeta (Carmen Sylva). Dialogul epistolar oferă o privire amănunţită asupra căsniciei regale pe aproape întreaga perioadă a vieţii celor doi pe tronul României.Acest prim volum – din cele două în care e concepută ediția – acoperă perioada de până în 1888: logodna, scurta viață a singurului copil al cuplului, perioada dobândirii independenței și a proclamării Regatului. Pe lângă chestiunile de zi cu zi și de familie, corespondența princiară/regală este presărată cu detalii despre viața înaltei societăți europene și românești, despre oamenii de vază ai țării – și despre doamnele din cercurile înalte –, despre intrigile politice și despre eforturile de modernizare a țării.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe #HumanitasYouTubehttps://bit.ly/Humanitas-YouTube și #HumanitasSoundcloudhttps://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.