Lansare – Naoise Dolan, „Vremuri interesante”, bestseller Gaudeamus 2022

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 25 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o dezbatere dedicată romanului Vremuri interesante de Naoise Dolan, unul dintre cele mai răsunătoare debuturi literare din anul 2022. Cartea a apărut în colecția „Raftul Denisei“, în traducerea Mihaelei Buruiană.

Participă: E.S. Dl. Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei la București, scriitoarele Ioana Bâldea Constantinescu, Dana Pîrvan și Alina Purcaru. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

O poveste lucidă, ironică și intensă despre iubire și relații în secolul XXI, Vremuri interesante este scrisă cu subtilitatea sentimentală și îndrăzneala unei Jane Austen moderne, care ar naviga în lumea cosmopolită și complicată a generației millenials.

Accesul în librărie este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Ava a împlinit 22 de ani, iar la absolvirea facultății, Irlanda nu are nimic să-i ofere. Așa că alege să predea engleza cât mai departe, la Hong Kong, o metropolă cosmopolită, plină de contraste și de expați europeni și americani. În exilul ei bizar, îl întâlnește pe Julian, un tânăr finanțist britanic posh, absolvent, cum altfel?, de Eton și Oxford. În costisitorul apartament minimalist și impersonal unde Ava se mută odată ce devin un cuplu, relația lor este la fel de bizară. Să fie din cauza orașului ciudat în care trăiesc, din cauza inadaptării Avei, sau poate din cauza vremurilor? Întâlnirea cu Edith Zhang Mei Ling, o tânără avocată din lumea bună a Hong Kong­ului, educată la Cambridge, care stăpânește la perfecție dreptul corporativ și arta postărilor pe Instagram, este punctul de plecare al unei explorări dureroase și hedoniste în același timp, plină de revelații.

„Gelozie și obsesie, iubire și capitalism târziu, sex și internet, toate sunt prinse în vârtejul unei povești pline de ironie și prospețime despre clase sociale și privilegii.“ — The New York Times Book Review

Un eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Irlandei la București.