Lansare de carte #online: „Iubirea in caz de urgenta“ de Daniela Krien

Miercuri, 31 martie, ora 19.30, alături de scriitoarele Ioana Pârvulescu, Mihaela Miroiu și Denisa Comănescu vă invităm să vizionați lansarea romanului Iubirea în caz de urgență de Daniela Krien, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ în traducerea Danielei Ștefănescu.

Cu o scriitură elegantă și nervoasă, Daniela Krien ƒeste considerată vocea unică a noii generații de prozatori germani și a fost recompensată în 2020 cu Sächsischer Literaturpreis. Având o amprentă stilistică originală, formată din fraze scurte și precise, Iubirea în caz de urgență conturează destinele a cinci femei care încearcă imposibilul: să iubească, să fie puternice și să-și respecte mereu principiile de viață. Romanul a înregistrat un succes extraordinar, devenind în scurt timp de la apariție bestseller în Germania, unde s-a vândut în peste 150.000 de exemplare și a ocupat timp de 3 săptămâni de la publicare locul 1 în topul Der Spiegel.

Evenimentul va fi transmis pe pagina de noastră de Facebook – Humanitas Fiction – și pe #HumanitasYouTube: . Înregistrările audio vor fi ulterior disponibile pe #HumanitasSoundcloud: 

Lansarea romanului Iubirea în caz de urgență de Daniela Krien se desfășoară în parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest.

Plină de dinamism, sfredelitoare și extrem de actuală, Iubirea în caz de urgență se implică în ceea ce înseamnă să fii femeie în secolul  XXI.

Pe Paula, Judith, Brida, Malika și Jorinde le unesc fie soarta, fie legăturile de sânge. Sunt cât se poate de diferite, dar toate caută fericirea mereu trecătoare, și fiecare dintre ele va trebui să navigheze, în felul său, spre un liman, răspunzând curajos întrebărilor pe care multe femei nu îndrăznesc să și le pună. Plină de dinamism, sfredelitoare și extrem de actuală.

Un roman plin de forță despre alegerile și destinele a cinci femei ale căror vieți se încrucișează.
Paula își întâlnește viitorul partener într-o seară fierbinte de vară. Este căsătorită, dar căsnicia nu a rezistat unei tragedii cumplite. Energica Judith este un medic competent, o femeie cultă și sigură de sine care își administrează eficient și expeditiv relațiile cu bărbații aleși de pe site-urile de dating, dar lipsa ei de implicare ascunde o vulnerabilitate imensă. Brida este o scriitoare și o femeie care își dorește (curaj, sau egoism?) totul fără compromisuri: să-și mulțumească pe deplin familia, soțul și fiicele și, în același timp, să fie liberă pentru a-și asculta vocația. Malika a fost abandonată de partenerul ei, iar visul unei cariere muzicale strălucite s-a spulberat odată cu acela de a avea o familie. Când sora ei mai mică, Jorinde, o actriță de succes căreia viața pare să-i fi dat totul, îi cere să hotărască soarta unui copil, Malika renaște.

„Daniela Krien înregistrează cu un extraordinar rafinament psihologic haosul emoțional și inconstanța vieții moderne.“ – Vogue

Daniela Krien s-a născut la Neu-Kaliß, în Germania de Est, în 1975. În 1999 s-a mutat la Leipzig, unde locuiește și în prezent cu cele două fiice ale sale. A studiat la Leipzig comunicarea și mass-media, audiind și cursuri de studii culturale. Din 2010 se dedică în exclusivitate scrisului. Romanul ei de debut, Irgendwann werden wir uns alles erzählen (Cândva ne vom povesti totul), din 2011, s-a tradus în 15 limbi și a fost ecranizat de Emily Atef. În 2014 îi apare volumul de povestiri Muldental. În 2015 a primit Premiul pentru debut Nicolaus Born. În 2020 i s-a decernat Sächsischer Literaturpreis pentru scrierile sale în proză. Romanul Iubirea în caz de urgență (Die Liebe im Ernstfall; Humanitas Fiction, 2021), publicat în 2019, a fost finalist al Premiului pentru literatură „Text & Sprache“ des Kulturkreises der deutschen Wirtschaft.

RomanulIubirea în caz de urgență de Daniela Krien este recomandat și citit de Radio Guerrilla.