Autorii vorbesc despre cărțile lor. Noi apariții la Editura Humanitas în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie
Cristian Presură, „Care e diferența dintre un copil și un laptop?”
O călătorie personală prin religie, fizică și neuroștiințe
Această carte e mărturia unei aventuri personale a cunoașterii științifice contemporane și jurnal al căutării de sine a unui om pe care știința l-a învățat să se bucure de viață în afara oricărei certitudini.
Cristian Presură prezintă „Care e diferența dintre un copil și un laptop?”
„Arcașul fără arc” – Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu
Arcașul fără arc este un fel de pateric al unei sofisticate culturi asiatice, în care cititorul va descoperi simplitatea rafinată a traiului zilnic, învățăturile, adesea paradoxale, ale unor înțelepți vestiți și va afla, poate, cu surprindere, răspunsuri neașteptate la întrebări stăruitoare ale existenței proprii.
Ștefan Liiceanu prezintă „Arcașul fără arc”
Lucian Boia – „Scurtă istorie a dezastrelor naturale. Epidemii, cutremure și dereglări climatice”
Schimbările climatice, cutremurele de pământ, epidemiile, intervențiile omului asupra naturii, toate adunate la un loc, influențându-se reciproc într-un moment anume al vieții planetei Pământ, ar putea să anunțe sfârșitul lumii așa cum credeam că o cunoaștem. În ce arcă a soluțiilor imediate se vor îmbarca oamenii spre a se salva pe ei înșiși și planeta?
Lucian Boia prezintă „Scurtă istorie a dezastrelor naturale”
Radu Paraschivescu – „Vitrina cu șarlatani”
Exemple savuroase, umor irezistibil, ironie tăioasă: Radu Paraschivescu ia în vizor tot soiul de minciuni ambalate pseudoștiințific, de la rețete de slăbit la rețete de nemurire karmică și detoxifiere magică. O carte care își propune să repună în drepturi discernământul, credibilitatea, adevărul.
Radu Paraschivescu prezintă „Vitrina cu șarlatani”
Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu – „Despre destin”
Un dialog (teoretic și confesiv) despre cea mai dificilă temă a muritorilor
Zece scrisori schimbate cu eleganța și firescul unei prietenii intelectuale de peste patruzeci de ani, pline de reflecții, umor, experiențe personale și culturale, un turnir modern al ideilor în care se confruntă două concepții despre destinul omului. Un epistolar despre soartă și sorți care se citește pe nerăsuflate.