„Trișorii din Harlem”, de Colson Whitehead – Cristina Stănciulescu în dialog cu George Volceanov

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 9 noiembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu Cristina Stănciulescu, jurnalistă, deținătoarea blogului #PeoplePerson, și George Volceanov, reputat traducător și specialist în literatură britanică și americană, prilejuită de apariția în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, a romanului Trișorii din Harlem, semnat de Colson Whitehead, dublu laureat al premiului Pulitzer pentru Literatură. În a doua parte a evenimentului, actrița Marcela Motoc va citi câteva fragmente din roman.

Evenimentul va fi difuzat și online, pe pagina de Facebook Humanitas Fiction.

În Trișorii din Harlem, Colson Whitehead își diversifică paleta genurilor abordate și ne propune un thriller de mare suspans, un roman psihologic și unul social.

Ray Carner, orfan de mamă de la o vârstă fragedă și fiu al unui infractor înrăit din Harlem, își depășește condiția socială, reușind să obțină o diplomă universitară și să-și încropească propria afacere, ca proprietar al unui magazin de mobilă. Atras, fără voia lui, în tenebrele unor acțiuni ilicite (culminând cu jafuri planificate, crime și răfuieli între bande), Carner pendulează între statutul de familist respectabil, de „om onest“, și acela de complice al unor interlopi lipsiți de scrupule.

Harlemul anilor 1950-1960 ai secolului trecut este reconstituit magistral.