Lansare de carte: „Soția paznicului de far“, de Karen Viggers

Editura Humanitas Fiction vă invită marți, 3 martie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Soția paznicului de far de Karen Viggers,  o carte extraordinară care invocă iubirea, pierderea și acceptarea, având ca fundal natura sălbatică și misterioasă a Australiei,  recent apărută în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Irinei Bojin. Participă Sandra Ecobescu, filolog și președinte al Fundației Calea Victoriei și scriitoarele și criticii literari Simona Preda și Tania Radu. În partea a doua a evenimentului, actrița Victoria Cociaș va citi un fragment din roman.Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

„Fiecare pagină este impregnată cu aerul sărat al mării, valuri sălbatice și coaste stâncoase, într-o mie de nuanțe. Karen Viggers a scris o carte minunată despre efectul trecerii timpului asupra sufletelor noastre îndurerate.“ – Lire

Unde să fugi când trecutul pe care îl credeai uitat te prinde din urmă? Unde să-ți afli refugiul în fața unui prezent copleșitor? Mary Manson, soția paznicului de far, și fiul ei Tom caută răspunsuri, fiecare în felul său. Și le găsesc la capătul lumii: pe mica insulă Bruny din sudul Tasmaniei și în Antarctica. Ținutul măturat de vânturi și întinderea albă a ghețurilor veșnice, pustie și elementară, sunt personaje cu drepturi depline în povestea țesută de Karen Viggers. Citind-o, simți cum te desprinzi de cotidian și respiri alt aer, al unor locuri unde lucrurile și sentimentele capătă altă valoare, unde te poți regăsi, pătrunzând întregul sens al întâmplărilor și al personajelor.

„Soția paznicului de far este spusă din două perspective: povestea personală a lui Tom și istoria mai amplă a lui Mary și a familiei sale. Această dualitate dă forță cărții, în timp ce răsturnările de situație conferă o intensitate dramatică romanului. Este o lectură incitantă, care te îmbogățește sufletește.“  – australianwomenonline.com

Karen Viggers s-a născut la Melbourne, în Australia, și a crescut la Dandenong Ranges, având pasiunea călăritului și a scrisului. A studiat medicina veterinară la Melbourne University și a lucrat ca veterinar vreme de șapte ani, până la obținerea doctoratului în ocrotirea faunei sălbatice la Australian National University din Canberra. A debutat în 2008 cu romanul The Stranding, bestseller în Australia, urmat de Soția paznicului de far (The Lightkeeper’s Wife, 2011; Humanitas Fiction, 2020), care s-a bucurat de un remarcabil succes internațional; în Franța, a fost pe lista celor mai vândute cărți din anul 2016 vreme de patruzeci și două de săptămâni și a fost distins cu premiul Petit Mots des Libraires – Roman Découverte. Au urmat romanele The Grass Castle (2014) și The Orchardist’s Daughter (2019). Cărțile ei sunt traduse în peste zece limbi. Trăiește la Canberra împreună cu soțul său, de asemenea ecologist, și cu cei doi copii ai lor. Pe lângă scris, Karen Viggers se ocupă în continuare cu medicina veterinară și oferă asistență biologilor care studiază fauna endemică a Australiei.

Romanul  Soția paznicului de far de Karen Viggers, este recomandat de RFI România.